Sockerkaka med Vaniljfyllning
Ingredienser (8-10 bitar)
Kaka
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl hett vatten
Fyllning
- 125 g smör eller margarin
- 1 dl mjölk
- 4 msk vaniljsocker
Garnering
- Florsocker
Instruktioner
- Smörj och mjöla en rund bakform ca 23 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker poröst och vitt.
- Sikta ner mjöl och bakpulver och rör om.
- Vänd försiktigt ner vattnet till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda i 200 °C ca 30 minuter tills kakan är torr.
- Låt kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp och låt svalna tills den blir ljummen.
- Till fyllningen: smält man smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och sjud under omrörning i 2 minuter.
- Dra kastrullen åt sidan och tillsätt vaniljsockret och rör om.
- Låt fyllningen svalna i ca 15 minuter.
- Dela kakan i två botnar och skeda över fyllningen över dem.
- Lägg ihop bottnarna igen så att fyllningen kommer i mitten.
- Täck över och ställ kallt några timmar.
- Garnera med florsocker till serveringen.
Tidsåtgång
Cirka 1,5 timmar.
Serveras med
Grädde och eller fruktsallad
Kommentarer
Trackback