Sockerkaka med Vaniljfyllning

Ingredienser (8-10 bitar)

Kaka

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl hett vatten

Fyllning

  • 125 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker

Garnering

  • Florsocker

Instruktioner

  1. Smörj och mjöla en rund bakform ca 23 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker poröst och vitt.
  3. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör om.
  4. Vänd försiktigt ner vattnet till en slät smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i 200 °C ca 30 minuter tills kakan är torr.
  6. Låt kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp och låt svalna tills den blir ljummen.
  7. Till fyllningen: smält man smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och sjud under omrörning i 2 minuter.
  8. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt vaniljsockret och rör om.
  9. Låt fyllningen svalna i ca 15 minuter.
  10. Dela kakan i två botnar och skeda över fyllningen över dem.
  11. Lägg ihop bottnarna igen så att fyllningen kommer i mitten.
  12. Täck över och ställ kallt några timmar.
  13. Garnera med florsocker till serveringen.

Tidsåtgång

Cirka 1,5 timmar.

Serveras med

Grädde och eller fruktsallad




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0