Vikt väktarna

I morgon börjar jag på vikt väktarna. Spännande!

Mycket nya roliga recept! Nytändning inför träningen på gymmet. Känns bra!! Mitt första delmål är 5 % av min vikt! När det är nått ska jag fira med ett besök på Solina och sola en gång :)

Så i kväll åt vi pizza :)


Lunch

Kyckling och grönsallad med vitlöksgott och pressad citron.


Go morgon

<3


Systrarna mys


Mat utan tid

Ska göra en mat lista inför nästa vecka då min första tid som ensam börjar. Daniel börjar med att jobba dag så jag får en mjukstart. Han gör middagen första veckan men jag ska lämna på dagis på morgonen och få allt det att rulla. Frukost till alla och sen lunch till mig. Jag vill äta riktigt frukost och tycker att köpt vitt rostbröd och köpe limpa är skit tråkigt!!! Men det är vad som serverats här sen Tilde föddes. Hon blir 12 dagar i dag och det är säkert 3 veckor sen jag bakade nått sist.


Kärlek


Vårfin


Hälsosamt fett

Vecka 3: Hur du minskar ditt fettintag 2 - Fredag: Det hälsosamma fettet


Hittills har denna veckas brev handlat om olika sätt att minska fettintaget. I det sista brevet den här veckan skulle vi vilja berätta var du hittar en del av det hälsosamma fett som du behöver. Även om du vill gå ner i vikt behöver din kropp en viss mängd fett.

Fett är inte bara något som lagras under hakan och på magen, skinkor och lår. Det är också ett viktigt näringsämne som gör att du kan tillgodogöra dig de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K. Fett är dessutom en komponent i cellmembranet och det innehåller de viktiga fettsyrorna n-3 och n-6. Med andra ord: du behöver fett.

Du kan klara dig på en väldigt liten daglig dos, men en extremt fettfattig diet kan faktiskt göra det svårare att gå ner i vikt. Om den totala fettenergiprocenten i din kost faller till under 15-20 E% drabbas du av ett speciellt sug efter fett, och du känner dig hungrig. Det betyder att du lättare kan "åka dit" och börja vräka i dig. Fett i lagom mängd ska alltså vara en del av din diet. Det finns ingen anledning att bli fanatisk. Det är inte meningen att du ska vara hungrig eller gå på en diet som inte är bra för din hälsa.

Det är dock stor skillnad mellan de olika typer av fett som vi äter. Du ska välja den typ som är bäst för dig.

Fett kan delas in i två olika typer - mättat och omättat fett.
Mättat fett kallas också hårt fett och finns till exempel i feta chark- och mejeriprodukter. Det är just intaget av mättat fett som du behöver begränsa så mycket som möjligt, eftersom detta fett ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Vi äter nästan dubbelt så mycket mättat fett som näringsexperterna rekommenderar.
Omättat fett som också kallas för mjukt fett kan bidra till att sänka blodfetthalten. Det finns fortfarande i:

vegetabilisk olja
nötter och frön
fet fisk
avokado

Det är viktigt att du äter omättat fett, eftersom det är härifrån du får de viktiga fettsyrorna n-6 och n-3 som din kropp inte kan producera själv.

Vegetabilisk olja, som finns exempelvis i druvskärnsolja, solrosolja och majsolja, är en god källa till den viktiga fettsyran n-6, medan fet fisk som till exempel makrill, sill och lax är de bästa källorna till fettsyran n-3. Fet fisk har också en positiv inverkan på din kost eftersom den innehåller jod och D-vitamin, som både ökar fettförbränningen och förbättrar den totala ämnesomsättningen, samtidigt som den gör att tillväxten av fettceller går långsammare. Därför är det en bra idé att äta fisk 3-4 ggr i veckan.

Du som har diabetes kan ha ännu större nytta av att äta mer av det hälsosamma fettet. För det första har studier visat att n-3-fettsyror minskar fettinnehållet i ditt blod och det är särskilt bra eftersom diabetiker ofta har förhöjda fettvärden i blodet.

För det andra har omättade fettsyror en märkbart bättre inverkan på insulinkänsligheten än mättade fettsyror. Ny forskning har visat att om friska personer ersätter mättat fett med enkelomättat fett fungerar deras insulin bättre. Man producerar inte mer insulin, men insulinkänsligheten förbättras, vilket är viktigt i synnerhet vid behandling av diabetes typ 2.

Har du behov av lite ledighet nu? Använd helgen till att låta all information om fettet i maten sjunka in. Kom ihåg att det är en bra idé att skriva ut breven varje dag - då kan du sätta ihop en egen bok om hälsosam, diabetesvänlig mat. Gör du det blir det också lättare att läsa gamla brev om igen, när du känner för det.

Ha en trevlig helg!


Maja 6 år <3 Fredag

Ostsmörgås i sängen till mamman och mjölk de lux till Tilde <3

(blir de smuligt byter jag bara sida m Daniel)

<3

Tittar ut och det ser ut som en fantastisk 2:à advent!!

Maja blev jätte glad för sina presenter! Det gick i pysselväg i massor, göra tvålar, halsband, måla glas, pysselböcker, flaggor, pennor och många olika Top Model böcker som passar henne utmärkt! Så fick hon ny cykel, hjälm och en baddag/resa till äventyrsbadet i Bolänge för två. Hon fick välja vem hon ville åka. Som tur var valde hon sin gamla pappa <3

Köpte en ljuvlig klänning till Ellen igår. Hon tog aldrig på sig den ens! Hon var så trött när vi hämtade henne på dagis! Sanslöst!

När vi la henne sen så skrek hon i säkert över en halvtimme.
Maja var ute och cyklade då och Daniel var och fixade pizza. Jag passade på att städa efter kalaset. Så det blev redo nu för barnkalaset i dag.
Felicia följde med Kicki och Dan hem och sov hos Alex.

Tildes billirubin prov hade sjunkigt till 215. Så nu -Fri under ansvar! Blir hon gulare och tröttare ska vi ringa och ta nys värden men annars - Fri!!!

Grattis mina tjejer <3
Maja 6 år <3 Tilde 7 dagar <3Fett i mat

Hur du minskar ditt fettintag 2 - Onsdag: Köttprodukter och korv

Köttprodukter och korv innehåller ofta mycket fett. Läs näringsinformationen på förpackningen innan du bestämmer dig för vad du ska lägga i varukorgen.

Välj köttprodukter med mindre än 17 gram fett per 100 gram, eller produkter med en fettenergiprocent på 25 E% eller mindre. Det kan vara skivat kalkon- eller kycklingbröst, kyckling- eller kalkonfiléer, fläskfilé, skinka, hamburgerkött.

Leverpastej innehåller mycket fett. Jämför olika sorter. Välj de nyckelhålsmärkta.

Korv innehåller mycket fett och har ofta en fettenergiprocent på över 70 E%. Ät inte alltför mycket korv. Korv med 17% fetthalt och lägre får nyckelhålsmärkas.
Kom ihåg att det alltid finns ett fettsnålt alternativ! Det kanske smakar lite annorlunda, men det är mest en vanesak.

Prova de magra produkterna under några veckor innan du ger upp. Det kan hända att det är dem som du verkligen föredrar i slutändan!


Dolt fett


Många rätter och livsmedel som verkar hälsosamma är faktiskt inte det. Många innehåller en mängd (dolt) fett. Några exempel:

Pajer
Pajdegen innehåller ofta smör eller hårt margarin och därmed mängder av fett. Fyllningen kan också innehålla en massa fett även om det är en grönsakspaj. Fyllningen görs nämligen ofta på gräddfil, ost och ägg. Var därför selektiv - eller gör din egen fettsnåla paj. Använd Kesella, mjölk, ägg och mager ost i fyllningen. Ta grovmalet mjöl i degen och välj en mager mejeriprodukt i stället för smör.

Vårrullar
De ser hälsosamma ut - men är det inte. Du kan göra dem själv utan att fritera dem. Stek dem i stället i en stekpanna.

Pommes frites
Pommes frites från snabbmatsrestaurangen smakar gott, men innehåller mycket fett. Det är mycket bättre att göra pommes frites i sin egen ugn.
Det här är bara några exempel. Var selektiv när du väljer mat. De flesta livsmedel har en innehållsdeklaration som visar hur mycket fett, kolhydrater och protein de innehåller. Läs den.

Kanske blir du förvånad när du ser hur mycket fett det finns i en produkt som du trodde var hälsosam.


Jag har nu gett bort mina barn!

För 6 år sen hade jag nu (klockan 04:00) legat i värkar i 16 timmar. Bara 74 timmar kvar innan Maja föddes!!! Det tog fr måndag lunch till torsdagsmorgon att föda henne. 89 timmar och 50 minuters aktivt värkarbete att få fram en ett kilos bebis!!!

<3

Jag var bra spak och totalt utan kaxighet under ambulansfärden ner till Gävle denna gång!

När jag fick krysta sen så gick det bra!

Otroligt vad ont det gjorde att INTE krysta!

Vi var på sjukhuset mindre än 10 minuter innan hon föddes lilla T <3

Så det känns som att jag slutar med flaggan i topp!!

Här har jag legat i nästan 2,5 timmar ensam vaken och bara tittat på henne <3
Så söt <3 Min lilla söta blomma.

Tänker på dom alla tre, just det! FYRA är det!!! På förlossningarna, personligheterna, vilken tur jag har så fått bli mamma till just dom här barnen <3

Funderar på hur jag kan bli en bättre mamma, person, livspartner och allt sånt. Funderar på min egen familj. Finns liksom inga kvar nästan.

Jag funderar på samhörigheten som vi alla kämpar för att få och ha.

Mitt namn - efternamn - Jätte viktigt för mig. Likaså för Daniel! Vi har kört vartannat barn, Felicia och Ellen heter Gustafsson. Maja och Tilde Bohman.

Jag har under hela denna graviditeten känt att vi separerar syskonskaran. Jag vill att alla ska heta lika. För mig är det viktigt.

Detta är vår heta potatis som kan få oss båda att se rött! Det här kan få vår vuxna mognad att försvinna.

Men...

Vem är jag att vara självisk och stå i vägen för den samhörigheten jag vill kämpa för och talar om?!?

Så igår med (för mig stor sorg) ett slag för samhörigheten för syskonen så gav jag bort mina barns namn...

Det tog inte fem minuter så var han i telefonförbindelse med skattemyndigheten. Nu är rullarna igång och det är så SVÅRT att vända andra kinden till och stå ensam kvar nu.

Jag gråter bara jag tänker på det! Men jag vet att jag gör rätt!

Så nu - Vad gör jag!?
Jo, jag gör det jag gör bäst!!!

Jag firar - Jag firar deras samhörighet!!

Så jag och Felicia funderar på olika förslag på något smycke som alla fyra får som en kärlek och namngåva mellan mor och barn så vi har en symbol mellan oss ändå. Vi har lite olika förslag. Sen ska jag leta ett smycke till mig med alla mina barns namn på.
Vi spånar vidare..
förslag?

Så vi ska göra en namnfest!

Gråten, den löser jag själv! Inte så svårt att gråta nu heller!
Haha


Vagn

Behöver en vagn till Tilde. Hittade en på blocket. Den föll inte D i smaken :(


Syskonkärlek

<3


Sallad

Lite salladsinsperation

<3

I dag blev det kyckling och olivsallad här!

Mums!!!


1. Äggsallad

Ingredienser

5 hårdkokta ägg
150 g Kesella mager
0,5 dl lättyoghurt naturell
1-2 tsk. curry
En halv kopp krasse


Gör så här:

Hacka äggen grovt
Blanda Kesella och lättyoghurt
Smaksätt med kryddor och krasse


2. Tonfisksallad

Ingredienser

1 burk tonfisk i vatten
100 g Kesella mager
3 msk lättmajonnäs
3 msk hackad gräslök
salt och peppar
Gör så här:

Låt tonfisken rinna av
Blanda Kesella och lättmajonnäs
Krydda med salt och peppar


3. Skinksallad
Ingredienser

200 g keso
150 g finhackad skinka, kokt eller rökt
3 msk lättmajonnäs
2 msk finhackad gräslök


Gör så här:

Blanda keso och lättmajonnäs
Tillsätt skinka och gräslök


4. Sallad med rökt lax

Ingredienser

150 g rökt lax
100 g mager mjukost
75 g Kesella mager
1 dl naturell lättyoghurt
1 msk citronjuice
2 msk finhackad gräslök
Salt och peppar


Gör så här:

Grovhacka laxen
Blanda mager mjukost, Kesella och lättyoghurt. Tillsätt eventuellt mer lättyoghurt och citronjuice för att få rätt konsistens
Tillsätt gräslök
Krydda med salt och peppar


Morgonkärlek

<3


Storasystersmys

Kicki var här och bebismyste lite i kväll. Åkte med henne på ica för de fattades bröd, smör och vi bestämde att vi skulle köpa en napp.

Handlade så vi kunde göra kycklingsallad med melon, grönsallad och olika ostar.

Jag och Felicia gjorde sallad och hon dukade. Mysigt..

Blev super gott!!!

Mina barns kusiners mammas (fd sambo till Daniels bror) mamma blev sjuk och blir just nu akutopererad just nu så henne ber vi för nu <3

~ Tack Gud för att du tar hand om henne och vakar över henne och all personal. Att personalen kan göra sitt arbete på bästa sätt och att hon får gå igenom detta på ett så lätt sett som det bara går. Att hon blir frisk och mår bra!
Tack Gud!!
<3


Njuter

Ja, njuter fullt av alla i familjen!


Vi är en match made in heaven!

– Vi är en match made in heaven som Carola sa om sin dotter som som hämtade fr syd afrika. Så, precis så känner jag med!

Det känns så otroligt att jag kan känna denna enorma självklara kärlek igen. Gång på gång efter varje barn!
Soffhäng

Vi har florerat med soffmys hela dagen. Läkarundersökningen gick jätte bra!


Tilde den underbara

Känner bara så otroligt mycket harmoni! Kärlek och ett stort lugn!! Ja, så känner vi båda två <3 Underbar liten flicka!


Tilde Välkommen till oss

Gick jätte bra :) 10 min på sjukhuset så var hon född.
Vattnet gick hemma kl 01:30. Ringde ambulans 02:30 och född 04:20. Blöder för mycket från moderkakan än men de känns som att de skiter jag i :)) Fått dropp och tabletter och jag önskar att jag fick dricka vatten! Jätte törstig men dom ska få bukt med blödningen först.

Tilde född 04:20. 50 cm lång och väger 3260 (får rätta vikten om de inte var helt rätt senare) gram kärlek som räcker från mitt hjärta till stjärnorna och tillbaka!

<3


Hemma


Fattas 1 cm - Nu - Vila

På väg hem nu. Ingen bebis. Måste öppna mig 1 cm till innan dom hjälper igång mig.. Känns snålt!
Öppen max 2 cm nu. Ont och värkar men de händer liksom inget. Och alla mina värden är så dåliga att nu ska jag hem och vila och sova för att orka och klara av en förlossning. Så ja... Vi åker hem. Samlar kraft och jag ska försöka få kroppen att sova mycket. Gå på promenader och njuta av solen.

Så fort vi känner att något händer så är det bara att åka in. Har jag då öppnat mig till 3 cm sätter igång mig.

Varför reagerar min kropp så här?! Först så alla missfall som jag fått! Både tidiga och sena. En del har inte berört mig så mycket medan några faktiskt har krossat mitt hjärta. Sen alla graviditeter då vi faktisk har hållt på att förlora varje barn utom Felicia ( med henne va det inga tokigheter förutom att hon kom tidigt).

Men vad är det som gör att det blir som det blir nu? Tänk om inte denna envisa dumma hemska smärta fanns! Då hade de inte varit några problem nu. Ja, förutom alla värden då men de känns som en bagatell nu.Nada

Inget händer bara värkar. Dom gör liksom ingen nytta. Varit låg i sockret för för första gången tror jag iallafall.


Blev kvar

Vi är kvar på förlossningen. Öppnat mig 1,5-2 cm och har värkar men inget mera händer.. Bara ont. Tar ny kurva just nu.


Sallad


Kilafors Konsum

Mums - Plocksalladen på Konsum i Kilafors!!!

9,90 hg och det fanns massor att välja mellan!! Bara att plocka i hop själv! Perfekt för mig nu som behöver energi men klarar inte att äta pgu värkarna.

Daniel får äta de jag inte klarar och de gör han glatt! Gott!!

Bilder kommer senare.


Ont

Är det inte dax nu då får dom nog bara plocka ut henne helt enkelt! ONT! Nu är vi på väg in iallafall. Jag har glömt massor av saker! Som vanligt!


Rynkor!

Jag har fullt av rynkor i min panna!!!

Nej! Vägrar! Måste vara vinkeln som gör det!!! Vad kom dom ifrån?!Min dag

Avverkat
Barnmorsketid - Hon vågade då inte undersöka utan vi får vänta tills i kväll i Gävle. Mätte magen, kollade fixeringen och vägde.

Diabetessköterkan Tomas - Har en läkartid på måndag och får då börja med insulin.

Knåda Sport - Köpt en super vacker födelsedagscykel till Maja <3 Ljuvlig!!

Carola den vackra som får mig att må så bra -
Nyfärgade, plockade bryn och fransar.

HC - Sprutor - Får börja med dropp till veckan. Så då blir det tablettform, sprutor + intravenöst dropp. Kommer ju inte klara att göra nummer två igen!

Konsum - Handla lite.

Värkar och tryck.

Nu - Vila!!!!! Ligger utslagen, oroar mig för Anders som är i Thailand med Halle och deras respektive men tack för Facebook! Där har de uppdaterats <3 Fortsätt med det!!

Barnens faster kommer till middagen <3 Är här med dom då vi åker till Gävle i kväll på ett akutinsatt tillväxtultraljud klockan 20:15.

Sen så... Tycker jag att vara stanna när man är på topp?? Kan väll föda när vi ändå är där!! Känns som om puppan hänger mellan knäskålarna nu för det trycker så hemskt!!


Paj

Köttfärspaj med en salladsröra gjord på Cream fresch, grönsallad, rödlök, gurka, vitlök och lite örter.


Älskling du har blivit en tjockis

Det ska jag anmäla mig till i nästa säsong!!! Då ska Daniel få träna mig hårt!! Undrar hur det skulle röra om i vårt förhållande. Jag har så stark vilja och är så tävlings inriktad. Vill gärna (mest) bestämma allt själv!!

Älskling du har blivit en tjockis -Here we come!!!


Trött

Har en dag full av orkeslöshet. Svullen och energilös. Huvudvärk som blandas med ryggont och småvärkar.

Firar att vi nu har vår längsta graviditet!! Stort!!

Samtidigt är jag så slut av denna graviditet med allt som är och varit att hon får gärna komma under dagen i morgon <3

Nu ska jag göra lite god lax och räksallad. Daniel är och tränar.


Lika som bär <3

På fotografiet är det Maja och i dag när jag tog på Ellen tröjan så sa jag till Daniel att nu ser Ellen ut som Maja!

Söt ungar!!


Söt-bussnöre

Sötkaramellen


Frukost

Mums tyckte även Daniel :))


Natthunger

Vaknade av en ny förlossningsdröm!
Jätte hungrig!

Så eftersom att att vi har världens godaste fårost sallad i kylen och en räkröra kvar fr påskmiddagen så en underbar smörgås blev ett självklart val!

Mums!!

Lite nattligt knäppta kort :)


Påskägg

Köpte på Dollarstore för en tia kanske. Uppskattat och så enkelt :) Inget kladd med målarfärg :)


Kärlek

Frukostvila är behövligt i bland!


Mums

PåskMiddagsmys hos Kicki och Dan igår. Vi åt så vi sprack och skrattade så tårarna rann om vart annat! Vilka härliga människor!

Tusen tack!


Påskmiddagen avblåst

Vi har beslutat att ställa in vår påskmiddag. Vi blev bjuden på en härlig middag i kväll hos Dan och Kicki. Och då får våra laxar, skinka och det andra goda stå och gotta till sig tills i morgon.

Tårtan tar jag med till värdinnan <3


Påsktårta

Mums


Påskmiddag

Jag förbereder laxen! Massor av örter - dill, gräslök, rödlök, salt, citronpeppar, färska citroner och plommon.


Påskafton

Det städas på gården av Daniel och barnen. Finns/fanns mossor av renoverings"skräp" att ta redan på och sen har det rensats.


Maja

Maja i sin fina tunika <3


Härliga gåvor!!

I dag kom ett paket med posten! Ljuvligt!! Kom från Mia i Stockholm <3 Så snällt av henne!!

Skor till sko-tokiga Karamellen <3 En klänning till Grynet och en tunika till SötMaja!

Tackar vi ödmjukast för!!

<3


Skärtorsdagen

Var på HC 7:45 och hade Maja med mig då hon skulle på dagis sen. Tog fasteprov. För högt igen så i dag fick jag blodsockermätare och ska mäta under helgen själv.

Fastesocker på morgonen.
Före och efter varje måltid + 2 tim efter måltid.
Innan sänggående.

Nu är jag överöst med tider, diabetessköterska, diabetesläkare, tillväxtultraljud (kl 20:15 på kvällen i Gävle!!! Dit har vi ca 15 mil enkel resa!!) och plus alla andra läkartider som BM, HC och sjukhuset här!

Känna helt galet just nu!! Galet!!

Nu vill jag faktiskt bara föda så allt bara ordnar upp sig!

För mycket värkar för att orka blogga mer i kväll.

Ta det lugnt och ta hand om varann <3

Kram


Mycket..

Igår var en dag/kväll/natt med mycket värkar! Jag låg mest kändes det som. Ellen fick vattkoppor och kallas nu för söta VattkoppenEllen.

Vi fikade lite hallonrulltårta med jordgubbsglass.


Kallt

Känns kallt i huset och humöret känns inte så där riktigt på topp!
Ska somna om och börja om!! Känns som en mindre bra dag har tagit sin början. Det blir så här när jag blir väckt av Daniel jädra larm!! Jag blir så otroligt irriterad på honom då han säkert har 10 olika larm! Ta vuxenansvar och kliv upp när det ringer!!

Grrrr!!!!

Och nu har jag skällt av mig här så nu ska jag invänta att Daniel åker hemifrån så jag får somna om och börja om!!

Vakna go och gla igen som vanligt!!

Så nästa inlägg får bli ett Go morgon!!


Påskbebis

Är beredd om de skulle ske <3


Förlossning

http://www.barnsidan.se/forlossning/forlossningens-olika-ansikten.htm


Min dag

Sov efter jag var på HC och fick spruta. Det var skönt! Behövdes efter denna vaken natt.

Tvättar igenom alla bebiskläder och donar. Ska tvätta igenom tygblöjorna i morgon. Köpt allt nytt!

Nu har jag och Daniel lite soffhäng med te och smörgås <3

Dom två små sover och Felicia är hos Amanda och kommer sen.


Barnmorsketiden i dag

Fasteprovet låg för högt. Det var inte så bra! Nu har flera prov visat sig vara för höga så det blir remiss till Hudiksvalls sjukhus.

Sen tror barnmorskan att förlossningen är nära nu. Hon har undersökt och klämt på hela mig!

Hem, äta lite och vila innan nytt besök på HC.

<3

Ska också sätt in en stek nu i ugnen.


Go morgon

Nu börjar jag vakna till liv. Nästan två timmars sömn har de blivit i natt. Kroppen har känts spänd, diarré, huvudvärk, ont i ryggen, mensvärk och ja, det hade kunnat betyda nått men det stegrar inte och händer inget.

Prover skall tas både i Bollnäs och här hemma i byn. Fastande nu på morgonen.

Vatten ~ Är min bästa vän

Felicia ska går till Amanda för att göra sig i ordning tillsammans inför skolan.

Dom två minsta är på dagis och Daniel är på jobbet.


Mia Törnblom tipsar

Mia Törnbloms TIPS!!


Igår 10:55 Det har varit mörkt länge, men nu blir det ljusare – åtminstone utomhus.
Vissa av oss behöver en liten extra knuff ur startgroparna för att komma åt lysknappen även inombords.
Wellness expert på inre hälsa, Mia Törnblom, tipsar hur.
annons:

1 SMITTAS AV ANDRA
Positiva attityder och tillstånd smittar av sig. Välj klokt och aktivt, i den utsträckning du kan, att umgås med människor som du får energi av – folk som ofta får dig på bra humör och som du känner dig accepterad och trygg med. Just de här personerna kommer att påverka dig positivt så att du i din tur kan smitta andra.

2 DU ÄR VIKTIG
Om vi vill ha kärlek och respekt måste vi börja med att erkänna vår egen betydelse. Vi är varken mer eller mindre viktiga än andra människor i sociala sammanhang. Men för oss själva är vi faktiskt den VIKTIGASTE i världen. Vi behöver alla bekräftelse men om vi inte lär oss bekräfta oss själva kommer den bekräftelse vi får utifrån att rinna rätt igenom.

3 FÖRLÅT DIG SJÄLV
Att acceptera och förlåta, och då särskilt oss själva, är en viktig grundsten när vi behöver kraft och energi. Få saker äter kraft så mycket som skuld och skam.
Alla har vi gjort tokiga saker. Försök försonas med dina handlingar, även de felaktiga, ingen är perfekt. Att gå och önska saker ogjorda leder ingenvart. Men att se på sina fel, acceptera dem och försöka undvika att göra om dem däremot, det leder till inre trygghet.
Är du skyldig någon en ursäkt, se då till att ställa till rätta. Vi blir fria från känslan av skuld när vi tar ansvar för vår egen del.

4 SKRIV NED DINA ÖNSKNINGAR
En förutsättning för att vi ska kunna utvecklas och nå våra mål är att vi tillåter oss att ha drömmar. Jag skulle vilja gå så långt som att säga att drömmar är ett absolut måste. Ibland räcker det inte med att vi tänker våra drömmar. Vinsterna av att skriva ned våra drömmar och önskningar är att vi håller dem levande genom att då och då gå tillbaka och läsa om vad vi önskat oss.

5 SÄG I FRÅN
Det är viktigt att vi säger i från när vi känner att någon gör någonting mot oss som inte är okej. Jag hör ofta saker i stil med: ”Han borde ha förstått att det inte passade sig” eller ”Hon borde väl fattat att jag blev ledsen när hon sa så där”. Kanske är det så, men om de nu inte gör det är det vårt ansvar att meddela dem var vi står. När man säger i från är man sann mot sig själv – det stärker oss.

6 UNDVIK NEGATIV STRESS – SÄG NEJ
Lättare sagt än gjort, kanske. Men ändå, att låta en inre stress gnaga skadar vårt mående. Visst kan det vara jobbigt att säga nej, man vill inte vara bromskloss eller tråkmåns. Men genom att säga nej till något säger vi faktiskt ja till något annat. Det är det som kallas att prioritera och det kan låta trist, men är ruggigt bra mot stressråttan inuti som annars lätt gnager hål på både magen och själen.

7 GÖR VAD DU VILL – INTE VAD ANDRA TYCKER ATT DU SKA
För att vårt liv ska kännas meningsfullt och så som vi vill ha det behöver vi börja med oss själva, ta reda på vad vi vill. För att kunna få en tillvaro som vi trivs med kan vissa av oss behöva träna på att strunta i vad andra tycker och tänker.

8 DU ÄR VÄRD ATT ÄLSKAS
Det kan vara bra att med jämna mellanrum påminna sig om saker som:
•Jag är värd att älskas.
•Jag är värd all lycka i världen.
•Jag kan tryggt öppna upp för alla känslor som bor i mig och som vill komma fram ur mig.
•Jag är modig nog att våga välja kärleken.

9 BRA-BOKEN
Bekräfta dig själv genom att fylla i en bra-bok i slutet av varje dag. Avsluta din dag med att skriva ned dagen i fyra punkter:
1. Mindre bra: …
2. Bra: …
3. Glad för: …
4. Längtar efter: …
Med bra-boken tar du eget ansvar för den väg du väljer att gå. Du visar dig själv konkret vem du är just nu, lär känna dig själv och utvecklas som person.

10 MOTA GRÅ VARDAG
Livet känns ibland lite halvgrått och trist, och så måste det nog vara emellanåt. Men ett sätt att börja se mer glädje i vardagen är att göra lite mer av det vi tycker mycket om, att faktisk planera in lite kuligheter. På så vis bryter vi upp vardagen i mindre bitar och får fler roliga saker att se fram emot inom en snar framtid.

Kopierat fr Aftonbladet.


Min dag

Maja och jag myser hemma nu. Dom andra är och gör staden Bollnäs osäkert!!

BB väskan är packat till mig men till Grynet finns inte ett endaste plagg mer än den underbara sovpåsen som Maria H gjorde till Ellen när hon skulle födas. Den är nerpackad så klart. Måste nog ut i förådet och slåss med Daniel när han kommer hem från jobbet i morgon. Vill tvätta igenom allt nu så det är klart. Stryka och vika och så ska bebiskläderna få nån stans att bo också.

Hittade ett paket i bilen som jag trodde vi skickade i fredags. Men nej.. Det är nu skickat iallafall. Jag fick ett paket i dag också som jag ska pyssla med i kväll!
Tusen tack Eva <3 och Maria nu ska vi snart använda myspåsen igen <3 Jag blir glad varje gång jag ser den!! Tack!!
Lunch

Som lunch blir det risgrynsgröt (var sugen som bara den) med massor av skivade jordgubbar!

Och vika lite tvätt sen ska jag till HC och få spruta. I morgon är det nya prover i Bollnäs, fastande redan 8:30.Fågelkvitter

Hör fågelkvitter och dricker en kopp te i vår egen säng och äter upp Daniels smörgås. :)

Var ljuvligt att komma hem till barnen!!

Pyglade på fram till 23:30 här hemma. Hade väldigt svårt att komma till ro. Men efter en varm och lång dusch så stupade jag bildligt talat ner i sängen och somnade direkt!

Vaknat två gånger bara. Somnat om direkt!

Bokade av barnmorsketiden i dag. Känner inte för att åka nästan 7 mil i dag när jag varit undersökt från topp till tå 24 timmar på förlossningen.

Men jag har mina injektioner i dag. Så efter lunch ska jag i väg på det.

Saknar familjen <3

Gla för mina vänner!!!


Hem

Japp!! Nu jäklar ska jag hem och pussa mina barn!!!! Och på Kicki!

Så här får man äta när man är opererad. Barnbox. Några strips och ta bort bröder fr burgaren :) Man får bara de godaste!

Mums!!

Här ett ilägg från igår kväll när vi fick åka hem. Gick inte att publicera det då så jag gör det nu :))


Väntar

Väntar på besked nu om vi får åka hem! Inte det roligaste vädret ute alls!!


Kicki, Ellen och sylt!


Hem - Kanske -

Om allt fortsätter se bra ut får jag nog åka hem i kväll redan. Min doktor går av kl 18 och de ska bestämmas då innan hon går av sitt skift.

Hade tid den 12 april för att klippa upp det och då får man stanna en timme till två. Är allt lugnt får man åka hem.

Ska ut och röra på mig. En promenad till kiosken och sen tillbaka för att se om nått händer.

Ja, vi får se! Upplever livskvalité nu när dom hemska värkarna försvann!!


Lite smått och gott

Kan ju tala om att nu känns det alldeles lugnt :)) Lite små värkar bara.

Fick precis lunch och jag åt hur mycket som helst! Hur gick det till??!?
Ska ju dock vara kroppsligt omöjligt! Inte dålig el nått.

Kroppen bara skrek efter det!
Mat!! Näring!!

Jag har varit vaken 1 och 1/2 dygn nu så jag kanske till och med kan få sova en stund nu.


Nu..

Nu är det klippt! Skönt! Hon stod med huvudet långt ner och tappen är mjuk. Nu återstår det bara att se vad som händer. Blir en natt till iallafall kvar.

Ny kurva igen.


Barnen

Allt är bra med barnen!! Allt går fantastiskt bra
<3 Kicki och Dan är grymma!!!

Tusen tack!!!

<3


Personalbyte

Personalbyte nu. Väntar på besked om vad som kommer att ske.

Har fått lämnat otaliga ctg kurvor då dom inte varit bra. Min värkar är för långa och Grynets hjärtljud är för plana. Hon orkar inte med värkarna. Detta kan bero på socker och HB som inte är som det ska.

Så frågan är. Klippa upp och sluta stoppa? Låta det ha sin gång? Eller klippa upp och fortsätta stoppa förlossningen? Eller låta det vara som det är.

Vi får se.

Fick en spruta till nu då den förra inte hjälpte.

Väntar och ser...

Kan hända att dom klipper och allt stannar av och vi får åka hem! Det mina vänner är MIN önskan!!!


Förlossningen

Ny spruta igen. haft ctg sen 5:30. Dom tycker att kurvan är lite stel.


Förlossningen

En ny spruta i höften nu. Värkarna tilltog ordentligt. Och vi ska fortsätta stoppa! Varför? Ja, för att vi ska till 36+0.

Hon tycker att jag är lite orkeslös så hon skulle hämta något näringsrikt att äta.

Tanken är god men
Ett: jag spyr av smärtan?
Två: var är näringen?

Jäklar vad jag saknar barnen och undrar hur dom har det!!Ont

Fortsätter att stoppa. Daniel sover.


Kvar

Vi blir dock inlagda på förlossningen nu. Väntar på att få ett rum.


2 timmar

2 timmars ctg kurva och de strulade lite med kontakten till Grynet men nu är dom nöjda. Inväntar läkaren och har fått bricanyl spruta i rumpan.
Den har halverat mina värkar iallafall. Kunde dom inte bara låta henne komma?RSS 2.0