Längtan

Min längtan är stark efter sommaren, solen, de varma vattnet och efter allt liv, skratt och ren glädje som denna årstid för med sig!!


Min juvel


Sötsnöre


Äntligen!!

Felicias examenklänning :)


<3 en glad sommartjej <3


Foap

Har ni hört talas om den nya appen Foap? Det är en app som ger användarna möjlighet att tjäna pengar på sina bästa bilder. Som en slags bildbyrå för amatörfotografer. Tänk om vi lade in 4 bilder var. Det skulle bli världens största bildbyrå!

Appen är gratis och finns att ladda ner i AppStore. Än så länge bara till iPhone.

Så här skriver IDG: "Appen Foap ger dig möjlighet att tjäna pengar på dina bilder. Om de är tillräckligt bra, vill säga.

De bilder du lägger upp via appen hamnar på foap.com, där köpare betalar 250 kronor styck för att använda dem (du behåller upphovsrätten). Av de här pengarna får du hälften, det vill säga 125 kronor per bild. Alla bilder som laddas upp bedöms och måste godkännas av Foap. Användare kan sedan betygsätta bilder i hopp om att de ska rankas högre."

På Facebook, bloggar med mera så ser jag så vackra bilder tagna med mobilkameror vanliga familje-kameror. Jag tänker iallafall kolla upp Foap och se vad det kan vara.

Viss tex tagen av andra bloggare.


Det är min tid nu

Sommarfina fötter!


The girl with the dragon tattoo

Vi såg the girl with the dragon tattoo. Vi somnade ifrån sista 45 minutrarna. Men efter att ha läst boken och sett den svenska versionen så trodde jag att de är väll inget att se den. Fel, fel, fel!!
För första gången på länge så har jag drömt hemska, riktigt hemska mardrömmar om en film!!


Kärlek


Grilla och grilltillbehör <3 Viktväktarna

Tillbehör till grillat
Artikelförfattare: Sue Ashworth


Fixa goda och enkla tillbehör till det grillade. Tillbehören ska hjälpa, inte stjälpa din viktminskning!

Istället för bara kött och potatis kan färgglada tillbehör och sallader göra mycket för att stimulera sinnena och ge en oförglömlig måltid. Läs därför våra tips på hur du kan variera dina tillbehör.

Enkelt är gott
Grillfest på sommaren är både roligt och enkelt att organisera - så länge du inte gör det för komplicerat. Servera tre eller fyra intressanta tillbehör till det grillade som fyller ut tallrikarna och gör måltiden komplett. Och kom ihåg - oftast är det tillbehören som är förödande för din viktminskning och inte det grillade så experimentera med nyttigare varianter så att även du kan njuta i sommar. Läs vidare för massor av tips!

Tidssmart
Om du har ont om tid eller grillfesten är sent påkommen kan du välja tillbehör som bara tar några minuter att slänga ihop. Det går jättefort att göra en hälsosam, matig sallad eller en hemmagjord potatissallad som smakar mycket bättre än köpta varianter. Följ bara dessa enkla tips. Förlita dig inte endast på färdigmat eftersom den sällan smakar lika gott som hemlagade alternativ. Den kan dessutom vara ganska dyr och du har inte alls samma kontroll över vad som hamnar i dem.

Behåll kylan!
Tänk på att maten måste förvaras svalt och övertäckt. Bakterier älskar varma temperaturer och växer i skrämmande takt så låt inte maten ligga ute i den varma solen. Tillred maten i förväg om du kan och förvara den i kylskåp eller i en kylbox tills du behöver den. Förvara alltid maten under lock eller folie tills den ska serveras. De är inte bara människorna som hungriga!

Lätta upp!
Håll dig undan från sallader med oljig dressing och potatis- och vitkålssallader med fet majonnäs. Med några smarta ändringar kan du tillreda alternativ som smakar minst lika bra men innehåller mycket mindre fett.

Till att börja med kan du koka några små färskpotatisar i lättsaltat vatten tills de är mjuka nog för att passa till potatissallad. Medan de kokar vispar du lika delar lätt crème fraiche med naturell lättyoghurt. Tillsätt några matskedar hackad gräslök eller persilja och lite färskpressad citronsaft om du vill. Häll av potatisen och låt den kallna. Tillsätt dressingen och rör om ordentligt. Krydda med salt och peppar efter smak. Utsökt!

Sedan kan du göra en nyttig, färgglad sallad med gurka, delade körsbärstomater, rädisor, hackad salladslök och stora bitar röd och gul paprika. Krydda med svartpeppar och citronsaft. Ljuvligt!

Ge dig själv en A-vitaminkick med en sallad med färska morötter och rostade sesamfrön. Det är bara att skala och riva några stora morötter och sedan blanda med 50g russin eller sultanrussin, 1 tsk rostade sesamfrön och 2 tsk rostade solrosfrön. Tillsätt några droppar vitvinsvinäger och du är i hamn! (Du rostar fröna genom att lägga dem i en stor stekpanna och ”torrsteka” dem utan fett tills de börjar bli lite bruna. Var försiktigt så att du inte bränner dem!).

Varför inte göra en uppfriskande vitkålssallad som smakar mycket bättre än köpta varianter? Strimla bara lite hård vitkål och tillsätt sedan en riven morot, lite finhackad rödlök, några skivade selleristjälkar och ett hackat, urkärnat äpple. Tillsätt lite finrivet citronskal och naturell lättyoghurt. Krispigt, knaprigt och sunt!

Är du sugen på vitlöksbröd? Gör i så fall en fettsnål italiensk variant som kallas “bruschetta”. Gnugga helt enkelt skurna vitlöksklyftor mot ciabattaskivor. Spraya lite olivolja på båda sidor och lägg dem sedan på grillen i en minut per sida.

Tzatziki är ett perfekt tillbehör till grillmat. Allt du behöver göra är att blanda en finhackad gurka med 2 msk färsk, hackad mynta; 150g naturell lättyoghurt, en krossad vitlöksklyfta, 1 msk citronsaft och salt och peppar.

Erbjud ett vegetariskt alternativ med grillad majs, paprika och squash. Skär helt enkelt squashen i tjocka skivor längs diagonalen, skär paprikan i stora bitar och dela majskolvarna på mitten. Grilla i ca 5-8 minuter tills de får fin färg och tillsätt färsk timjan och rosmarin för lite extra smak. Läckert!


Glass

Smalare varianter
Yoghurtglass, sorbet eller lättglass är de smalare alternativen. Men de kan också innehålla tillsatser som exempelvis en KRAV-märkt gräddglass inte gör. Numera har producenterna uppmärksammat många människors ovilja att äta detta och det finns massor med god glass utan tillsatser. Glass har i snitt mellan 2 och 6 ProPoints per deciliter. Ett bra sätt att hålla formen är att välja de lättare sorterna som alltså är sorbet och yoghurtglass. Den största utmaningen är väl de många tillfällena för glassätning som sommaren erbjuder? Då kan man inspireras av varma länder där man ofta äter frukt eller till och med fryst frukt istället för glass för att få svalka.

Tips: En god, elegant och lätt sommardessert
Lägg en kula hallon- eller jordgubbsorbet i ett likör- eller champagneglas.
Häll på lite bubbligt dessertvin, eller frizzante som man säger på italienska, precis innan servering. Det blir gott, vackert och kittlande att äta.

Vintips:
Nivole Moscato 375 ml, nr 7787


Viktnedgång med viktväktarna.


Min städhjälp, barnarbete, glädje och söndagsstädning.


Kärlek


Kärlek


Kärlek


Kärlek


Kärlek


Fika

Finns det något härligare än att ta en riktigt god fika med en vän? Eller koppla bort från vardagen på ett kafé och läsa en tidning eller god bok. Det här behöver du inte välja bort när du gör din viktsatsning. Det finns gott om hälsosamma val även på kaféet.

Trender
Trender kommer och går även inom bakverk. En bra sak är till exempel att gigantiska muffins numera är ett minne blott på de allra flesta fikaställen. En annan är att många av landets stora kafékedjor har förstått det stora intresset för ett hälsa och erbjuder sådant som lättmjölkslatte, yoghurt och smörgåsar istället för bakverk samt soppor och sallad som nyttiga lunchalternativ.

Men även ibland bakverk finns ofta skorpor eller biscotti som är perfekta val. Här har också trenden med småkakor och mindre bakverk, som till exempel macarones, fyllda med smak skapat möjligheter.

Smarta val
Generellt är det bra att ta det lugnt med är caffe latte och smoothies. Visst är de goda men gör lätt att man dricker upp sina ProPoints värde. Forskare vid Purdue University, i Indiana har i sin forskning sett att när man tuggar så utsöndras hormoner som signalerar mättnad. Kan vara bra att hålla i minnet. Sträva efter att fika med sådant som bejakar hälsa och ger mättnad.

Ett sätt att tänka är att kompromissa med sig själv. Tar du en kaka så blir det the som dryck istället för en latte. Ska du dricka caffe latte så kan du välja en liten gjord på lätt- eller mellanmjölk. Vill du ha varmchoklad? Gärna det men hoppa över grädde och fråga om du kan få den på lättmjölk. Det stora utbudet av the är också värt att botanisera ibland. Det finns massor med goda teer med smak av bär, frukt och kryddor. Så gott att du inte ens behöver äta en kaka. Är du på ett riktigt bra kaffeställe fråga efter ett kaffe gjort på en god böna med en speciell rostning och testa en espresso.

När det gäller lunch är det bra att ha lite koll på dressing och såser. Det blir kontraproduktivt att äta sallad om du häller över en fet dressing. Ofta finns goda lättare alternativ.

Berätta för dina vänner
Be dina fikavänner om hjälp att hålla dig på banan. Inte att agera viktpoliser men att ni kan ses på ett kafé som har ett sortiment som fungerar för dig. Tänk på att det är värst i början. När du är van att välja bort kalori- och kolesterolbomber så kommer du inte ägna det en tanke. Då kan du sitta där med ditt smala hälsosamma alternativ och bara njuta.


Sol

När jag hämtade barnen på dagis så spenderade vi eftermiddagen ute. Daniel kom hem och åt middag med oss. Han arbetar kväll denna vecka. Tjejerna fick en våningsäng igår. Ellen klättrade ur sin spjälsäng så det var bara att och köpa en! Går bra men den nyfunna friheten är väldigt tilltalande just nu. Men hon sov 21:30 så de känns ok.

Nu blir det sängen för mig!!

Sov gott


Minus

Från 117 kg till 106 kg nu sen förlossningen. Wiiihooo!


Ont i hjärtat

Ellen har gråtit varje gång jag lämnat henne på dagis nu måndag, onsdag, torsdag och i dag. :( Mitt hjärta går sönder!!

Var till doktorn i morse. Hade en tid redan klockan 8. Nu har vi testat för för alla blodsjukdomar. Tar nån vecka innan jag får veta. Är inte redo för någon sjukdom! Jag behöver vara med mina barn! Jag är för självisk för att bli sjuk!!


Njutning för en stund!


Mammatid

Andas 10 min! Bara andas..

Ellen vaknade 6:15, full fart sen på alla!! Tvättat, torkat och vikt två tvättar, fixat disken, plockat undan och gjort klart alla barn. Ellen till dagis kl 9. Maja ledig för hon har tandläkaren i dag precis vid maten på dagis så då är de bättre hon är hemma i dag. Vi ska in på Skattkammaren och hämta en försenad present till Maja som har kommit in i dag! Måste köpa skor till Felicia för hennes kusin Lovisa klev sönder Felicias skor igår.
Skulle ha behövt att sova!!! Får väll göra det när jag dör antar jag :)


Kärlek


Sötnöt

<3


Vår

Våren är på ingång!
:)


Det rör sig!

Rasar i vikt! Vägde mig i morse här hemma och hos diabetessköterskan i dag. Våra vågar vara ganska samspelta. Roligt!! Viktväktarna går jätte bra! Fick mera dropp i dag. Tilde sov 4 timmar i sträck natten som var. Och hon har gått upp 250 gram på en vecka :) Var och hälsade på Jimmie (min kusin) och Kina i eftermiddag. Daniel glömde sin jacka där :(


RSS 2.0