Fett i mat

Hur du minskar ditt fettintag 2 - Onsdag: Köttprodukter och korv

Köttprodukter och korv innehåller ofta mycket fett. Läs näringsinformationen på förpackningen innan du bestämmer dig för vad du ska lägga i varukorgen.

Välj köttprodukter med mindre än 17 gram fett per 100 gram, eller produkter med en fettenergiprocent på 25 E% eller mindre. Det kan vara skivat kalkon- eller kycklingbröst, kyckling- eller kalkonfiléer, fläskfilé, skinka, hamburgerkött.

Leverpastej innehåller mycket fett. Jämför olika sorter. Välj de nyckelhålsmärkta.

Korv innehåller mycket fett och har ofta en fettenergiprocent på över 70 E%. Ät inte alltför mycket korv. Korv med 17% fetthalt och lägre får nyckelhålsmärkas.
Kom ihåg att det alltid finns ett fettsnålt alternativ! Det kanske smakar lite annorlunda, men det är mest en vanesak.

Prova de magra produkterna under några veckor innan du ger upp. Det kan hända att det är dem som du verkligen föredrar i slutändan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0