Glass

Smalare varianter
Yoghurtglass, sorbet eller lättglass är de smalare alternativen. Men de kan också innehålla tillsatser som exempelvis en KRAV-märkt gräddglass inte gör. Numera har producenterna uppmärksammat många människors ovilja att äta detta och det finns massor med god glass utan tillsatser. Glass har i snitt mellan 2 och 6 ProPoints per deciliter. Ett bra sätt att hålla formen är att välja de lättare sorterna som alltså är sorbet och yoghurtglass. Den största utmaningen är väl de många tillfällena för glassätning som sommaren erbjuder? Då kan man inspireras av varma länder där man ofta äter frukt eller till och med fryst frukt istället för glass för att få svalka.

Tips: En god, elegant och lätt sommardessert
Lägg en kula hallon- eller jordgubbsorbet i ett likör- eller champagneglas.
Häll på lite bubbligt dessertvin, eller frizzante som man säger på italienska, precis innan servering. Det blir gott, vackert och kittlande att äta.

Vintips:
Nivole Moscato 375 ml, nr 7787


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0