Förändra Ellens sovrutiner

Jag har alltid lagt barnen och alla mina barn har samma rutin.

Vi kan mysa till tusen före nattkläder men när vi ska sova så är det sova som ska ske. Go natt och sov gott och jag älskar dej! Sen lägga barnet och sen är det klart.

Alla ska duschas el badas.

På med pyjamas.

Kvällsfika ~ En smörgås och te eller lite fil och flingor. Ett bra sett att avsluta dagen. Tända ett ljus och prata lite om hur dagen varit.

Tvätt av händer, mun och borstning av tänderna.

Maja går direkt in och lägger sig själv. Jag lägger Ellen i sin säng. Säger sov gott och jag älskar dej härifrån och till stjärnorna och tillbaka. Pussar henne. Går ut ur rummet. Ibland dricker hon välling och då somnar hon så. Även om hon borstat tänderna före så borstar jag en extra gång när hon somnat. Hon är van det och vaknar inte. Hon spottar i sömnen i lite papper jag har i handen och så bara lägger jag ner henne och fortsätter sova.

Jag vill ha snabba läggningar på kvällarna. Jag har varit ensam med Felicia under hennes första tre år. Majas första år arbetade Daniel ständig kväll och han hade mycket annat så jag var ensam med henne också. Det var viktigt för mig att få tid till annat så som städning, bara egen tid eller att något annat. Ävened Ellen har jag haft det så här men nu när Daniel under graviditeten ~ Dom senaste 17 veckorna så har Daniel arbetat endast arbetat förmiddag för att kunna sköta barnen, Ellen framför allt helt och hållet.
Nu har Daniel skött läggning av Ellen eftersom jag inte kan göra något så som lyfta och så.
Han har älskat denna tid med henne!! Det har utvecklats till en 2 timmars läggning. Då han ligger bredvid henne i vår säng och dom myser, pratar och ser på film.

Snart kommer vardagen. Det betyder att Daniel arbetar kväll och förmiddag varannan vecka. Finns inte en möjlighet att jag med en bebis kan ge henne detta och det finns inte en möjlighet att jag VILL det heller!!

Så nu sa jag att nu räcker det!!! Förklarade och sa att nu måste det förändrats!!

Så sagt och gjort det gjorde/gör vi nu.

Kväll 1 ~ Vi gjorde som tidigare bad, fika, tandborstning, säng, välling och napp. Hon grät!!! Vägrade vara där i sängen och ville inte ha napp eller välling. Satt och stod i sin säng om vart annat och grät. Vi lämnade aldrig rummet samtidigt. Daniel stod mesta dels med ryggen mot henne. Tittade vi eller pratade med henne blev hon hysterisk. Vi vek tvätt och var där inne. Tog två timmar av gråt innan hon gav upp och la sig och drog upp täcket och somnade.

Kväll 2 ~ Samma sak även att vi vek tvätt men vi lämnade rummet nån minut då och då. Hon grät och vi gjorde vårt. Efter 40 min bajsade hon så vi var tvungen ta upp henne och byta på henne. Det gav ny energi till gråt. Tog nästan en timme innan hon gav upp.

Kväll 3 ~ samma rutiner före. Sen la Daniel ner henne i sin säng och jag skickade ut honom direkt. Sa sov gott till henne. Fick i gen puss och kram för hon var arg och grät. Jag gav en slängpuss. Tände kvällslamporna. Drog ner rullgardin och persiennen och gick sen ut. Dörren stod öppen. Hon slutade gråta direkt och la sig. Hon sov inom 3 minuter.

<3 <3 SEGER <3 <3 <3 SEGER <3 <3 <3

I morgon blir det kväll 4 ~ Vi får kämpa på och hoppas att det fortsätter att gå bra <3 <3

Vi har alla olika sett att lägga på och mitt sett är rätt för mig medan du har ett annat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0